top of page

YOGA INTRO - ASHTANGA STEG FOR STEG
Velkommen til fem kurskvelder for deg som aldri har gjort yoga før! 

På dette kurset tar vi for oss ashtanga yoga og bryter praksisen ned til enkle elementer å lære seg. Kurset passer for deg som aldri har gjort yoga før, men også for deg som har praktisert en stund og som lurer på hva som ligger bak øvelsene, metodene og teknikkene! Se kursinnhold i beskrivelsen under.

Tid: torsdager 17.30-18.45 

Kursperiode: 19. oktober - 16. november 
Pris: 5 uker, kr 1200

Pust og bevegelse: en innføring i vinyasa - å koble pust til bevegelse
Å la pusten lede bevegelsen er et viktig prinsipp i ashtanga yoga for å få en meditativ opplevelse av praksisen. Denne klassen har fokus på pusteteknikk og å bruke pusten riktig i ashtangaseriens solhilsner og stående øvelser. Albin leder denne klassen.

Variasjoner i stående øvelser

Denne klassen har fokus på å bli kjent med egne forutsetninger og begrensninger, og du lærer hvordan du kan tilpasse stående asanas (posisjoner) til din egen anatomi og fysikk. Vi tar også opp temaer fra yogafilosofien og du lærer de to ulike betydningene av ashtanga yoga? Tuva leder denne klassen. 

Variasjoner i sittende øvelser
Denne klassen bygger videre på forrige kurskveld, men har hovedfokus på hvordan du kan tilpasse sittende asanas (posisjoner) til din egen anatomi og fysikk. Denne kurskvelden snakker vi om yogafilosofien som kognitiv psykologis tippoldemor og hvordan vi kan bruke praksisen til å få det bedre også mentalt! Tuva leder denne klassen.

Yoga opp-ned og bak fram
Ashtangaseriens avsluttende sekvens er for mange skummel den første gangen med hode- og skulderstående. Denne kurskvelden ser vi nærmere på teknikker og ulike variasjoner av hodestående du kan gjøre på en trygg måte. Albin leder denne klassen.

Ledet halvserie
Siste kurskveld ledes du gjennom en halv ashtangaserie og du kan prøve ut de ulike tilpasningene og teknikkene du har plukket opp i løpet av kurset. De som ønsker får hands-on justeringer underveis. Albin leder denne klassen.
 

bottom of page