image1_edited_edited.jpg

OBS! UTSATT TIL JANUAR:
20.-21. januar 2022

JIVAMUKTI YOGA MED KARINA ELINE KIBSGÅRD

 

Endelig får vi besøk av Karina Eline Kibsgård, en dedikert jivamukti yogini med en engasjerende og unik energi i timene sine! Jivamukti Yoga er en moderne retning i yoga som oppsto på 1980tallet i New York, grunnlagt av Sharon Gannon og David Life. Med musikk, dynamiske praksis på matta, chanting og mantra blir dette en morsom og lærerik helg for nye og gamle til jivamukti!
 

FREDAG


18.00-19.30 Satsang (sat - sannhet, sanga - fellesskap) 

En rolig økt med yogafilosofi, sittende teknikker som pust,

meditasjon og chanting for å regulere og berolige kropp & nervesystem. 

SATSANG means to be in the company of true people,

good and virtues company, being together, seeking the truth.

 

«Living in the 21st century,

the practice of Satsang could possibly be

the ‘number one’ practice  to take for humankind»

- Sharon Gannon.

LØRDAG


09.00-11.00 Jivamukti Open Class

En introduksjon til Jivamukti Yoga metode og praksis gjennom en typisk ‘Open Class’. 

Jivamukti Open Class er basert på de fem prinsippene for Jivamukti:

Shastra (skrift)
Bhakti (hengivenhet)

Ahimsa (godhet)

Nada (musikk)

Dhyana (meditasjon)

Den inkluderer klassisk yogafilosofi som er relevant for livet både på og av  yogamatten, inspirert av ”focus of the month”, med chanting, bevissthet på pust, dynamisk bevegelses sekvenser, hands on -justeringer, avspenning og meditasjon. Klassen heter “Open” fordi den er åpen for alle og kan tilpasses ulike nivåer. Dette er en vinyasa yoga metode hvor det praktiseres til musikk, klassene er spirituell, oppløftende og fysisk utfordrende. Det legges vekt på den fysiske praksisen (asana) utført i en sammenhengende flyt med leken tilnærming, samtidig som elementene av chanting og yogafilosofi integreres for å hjelpe oss ned i dybden av praksisen.

11.00-12.30 Lunsj


12.30-15.00 Get connected: teknikk og alignment

Fysisk yoga handler på et dypere plan mindre om prestasjon og flotte stillinger, men mer om bevissthet, sammenheng og sammenkobling gjennom pust og bevegelse. Dette er en workshop med fokus på både fysisk og mental styrke,korrekt plassering og bevisst bevegelse. Hvordan påvirker denne fysiske og ‘ytre’ praksisen oss på et dypere plan, og hvordan kan den potensielt endre mental, ‘indre’ struktur og mønstre. 

Pris:
Satsang fredag kr. 300

Hele helgen kr. 1500 (inkl. varm lunsj lørdag)


Hjertelig velkommen til en spennende helg!
 

image2.jpeg

Karina Eline Kibsgård er opprinnelig fra Å i Lofoten men havnet i Oslo da hun begynte å studere ved Norges Dansehøyskole (Bachelor i Dans og Pedagogikk 2003 - 2006). Hun ble introdusert og begynte å praktisere yoga gjennom dansen. Hennes bakgrunn er i hovedsak fra dans, Ashtanga Yoga og Jivamukti Yoga.

 

Karina har over 10 års erfaring som yogalærer og er blant annet tilknyttet flere lokale yogastudio i Oslo, online Yogafarm.no, samt at hun reiser og gir workshops, underviser på festivaler og bidrar i forbindelse med teacher training.

 

Hun har fullført yogalærer- utdannelsen til R. Alexander Medin med fordypning i Ashtanga Yoga og filosofi, men siden 2012 har hun vært dedikert til og underviser primært Jivamukti Yoga. I 2014 tilbrakte hun en lengre periode i New York for å fordype sin egen praksis og undervisning og ble i 2015 sertifisert '800 hour advanced Jivamukti Yoga teacher’.

 

I undervisningen legger Karina vekt på det holistiske og helhetlige i yoga. Den fysiske praksisen i skjønn forening med filosofi, mentalt perspektiv og kunnskap. Klassene hennes inneholder elementer som chanting, musikk, lekende og fysisk utfordrende asana sekvenser. Hun mener bestemt at det ikke handler om og “gjøre perfekt” men heller prøve og være den beste versjonen av seg selv i alle aspektene av livet. 

BARNE- OG FAMILIEYOGA 

En morsom yogatime for store og små! Familieyoga er en leken yogaøkt for hele familien, med fokus på at alle skal kunne delta og ha det gøy.
 

Yogaøkten er sammensatt av ulike øvelser med fokus på å øve balanse, koordinasjon, pust, fremme lek, styrke selvfølelsen og til slutt en rolig stund med avspenning. Vår erfaring med familieyoga er at både foreldre og barn synes det er gøy å prøve ulike posisjoner, og at avspenning og ro uten skjerm eller underholdning er nytt og deilig for mange


Det er plass til 4-«husholdninger».

Pris: kr 250,- (1 voksen + 1 barn).
Barn nr 2 kr 120,-.

Påmelding til post@yogastasjonen.no

sommerskole9.jpg

BARNE- OG FAMILIEYOGA
Tid: lørdag 3. juli 12.00-13.00

Lærer: Helene

BARNE- OG FAMILIEYOGA
Tid: lørdag 14. august 12.00-13.00

Lærer: Helene